Interview met Leonie van de Kamp - KleintjeZuid

Interview met Leonie van de Kamp

Interview met Leonie van de Kamp

Ze heeft bijna alle functies binnen KleintjeZuid bekleedt, en is nu heel tevreden als planningsmedewerker. Leonie van de Kamp (33) werkt al 13 jaar bij KleintjeZuid en is hét klassieke voorbeeld van de doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.

Hoe ziet jouw carrière binnen KleintjeZuid eruit?

“Ik ben begonnen als pedagogisch medewerker. Na een aantal jaar kreeg ik de mogelijkheid om adjunct te worden. Kort daarna besloot ik om de hbo-studie Management in de Kinderopvang te gaan volgen. Ondertussen werd een tweede locatie van KleintjeZuid geopend in Abcoude en kon ik daar als vestigingsmanager aan de slag. Na vier jaar dit met veel plezier te hebben gedaan was ik opzoek naar een andere uitdaging en heb ik de overstap gemaakt naar de functie van planningsmedewerker.”

Mis je het om op de groep te staan?

“Zeven jaar geleden ben ik moeder geworden. Ik merkte toen dat ik het persoonlijk moeilijker vond om zo intensief met andere kinderen bezig te zijn, terwijl ik mijn eigen kind iedere dag weg bracht. Daarnaast leek het me ook leuk om iets meer achter de schermen bezig te zijn. Vooral het administratieve gedeelte dat komt kijken bij het runnen van een kinderopvang organisatie. Ons hoofdkantoor is niet gevestigd aan één van onze locaties maar ik fiets wekelijks even langs de locatie in Amsterdam Zuid.’’

Wat zijn jouw taken als planningsmedewerker?

“Ik ben dagelijks bezig met de plaatsingen van nieuwe kinderen. Dat is een flinke puzzel. Ook ben ik vaak het eerste contactpunt voor nieuwe ouders en door mijn ervaring als vestigingsmanager kan ik ouders gelijk bij dit eerste moment van de juiste adviezen voorzien. Het begeleiden van ouders en zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld wordt, is iets waar ik veel plezier uit haal.’’

Waarom vind je werken bij KleintjeZuid zo leuk?

“We werken met een onwijs leuk team. Het zijn allemaal ambitieuze meiden met heel veel passie voor het werk. Dat zie je terug op de groepen en op kantoor. Daarnaast vind ik de openheid naar elkaar toe heel prettig. De lijntjes zijn kort en er is veel ruimte om mee te denken over verschillende onderwerpen.”

Wat maakt KleintjeZuid bijzonder?

“Bij KleintjeZuid staan we echt voor het kind als individu en we vinden emotionele veiligheid heel belangrijk. Dat maakt het werken bij dit kinderdagverblijf bijzonder, want we hebben heel veel persoonlijk contact met de ouders. Dit horen we van ouders ook terug; de persoonlijke aandacht is erg fijn. Daarnaast zijn de doorgroeimogelijkheden bij KleintjeZuid heel goed, daar ben ik het levende bewijs van. Je ambities worden serieus genomen. Er wordt goed naar je geluisterd en altijd gezocht naar mogelijkheden.”

Meer interviews

Blog 6 Energie

Blog 6 Energie Terug van weggeweest. Het is een tijdje stil geweest rondom de blogs. Uiteraard heb ik niet stil gezeten tijdens mijn digitale afwezigheid.

Programma Natuurlijk voorschool KleintjeZuid

Blog 5 Plezier/ Zomervakantie

Blog 5 Plezier / Zomervakantie “Meer aandacht, meer plezier” Een belangrijk element in de visie van KleintjeZuid is… Plezier! Plezier staat voor : aardig zijn,

Blog 4 Ontwikkeling- Slapen

Blog 4 Ontwikkeling – Slapen Slaap. We weten allemaal dat een goede nachtrust van cruciaal belang is voor een gezonde geest in een gezond lichaam.

Blog 2- Positieve Energie

Blog 2- Positieve Energie Inmiddels leven we al bijna een heel jaar met Corona en alle bijbehorende maatregelen . Een heel jaar! Volgens mij zeg

Deel: